Bijgerechten

Gevulde punt paprika’s

De punt paprika is een steeds populairder wordende groente voor op de barbecue. Het heeft een bijzonder zoete smaak vergeleken met een gewone paprika en daarnaast heeft het een wat dunne huid, wat ervoor zorgt dat het extra smaak afgeeft door het even aan te grillen.

Op de vele barbecue- en/of foodblogs zie je ze steeds vaker voorbij komen. We kunnen daarom wel stellen dat deze groente met een heuse opmars bezig is en steeds vaker wordt ingezet als side gerecht.

De gevulde paprika’s uit dit gerecht zijn door iedereen in een handomdraai te maken middels de volgende ingrediĆ«nten:
* 4 punt paprika’s
* 1 bakje roomkaas naar keuze
* Bacon
* Lente ui
* Pijnboompitten
* Walnoot
* Piri Piri kruiden
* Zout & peper
* Knoflook poeder
* Paprika poeder

Snij allereerst de punt paprika’s doormidden. Maak ze schoon door de zaadjes te verwijderen.
Vul de paprika met alle bovengenoemde ingrediƫnten. Doe dit geheel volgens eigen smaak.
Het makkelijkste is om de paprika’s te vullen met roomkaas en vervolgens te versieren met wat ui, pijnboompitjes,walnoten en de bovengenoemde kruiden.
De laatste stap is het omwikkelen van de paprika’s met bacon.

Plaats de paprika’s nu maximaal 15 minuten op een grill. Dit kan in de oven, op een pan met vuur of via de barbecue (Dit laatste heeft uiteraard onze voorkeur).

Een zeer simpel gerecht, maar uiterst smaakvol. Een aanrader voor op iedere barbecue met familie of vrienden.
Laat het ons weten wanneer je dit gemaakt hebt!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.