Diner

Speklappen in gembersiroop marinade

Vandaag delen wij een simpel recept om je speklappen net iets specialer mee te maken. Met de onderstaande ingrediënten maak je in een handomdraai een zoete marinade op basis van gembersiroop.

Ingrediënten

  • Speklappen
  • Sojasaus
  • Gembersiroop
  • Honing
  • Olijfolie

Bereiding

Meng 3 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel gembersiroop en een halve eetlepel honing. Marineer hierin de speklappen minimaal een uurtje. Bestrooi de lapjes daarna met een klein beetje bloem.

Zet een pan op het vuur met daarin een beetje olijfolie. Braad de gemarineerde speklappen rondom bruin aan, waarna je het vuur iets hoger zet. Voeg de overgebleven marinade toe tijdens het braden en laat e.e.a. een beetje inkoken.

Resultaat: Lekkere sticky speklappen met een zoete gembersmaak.
Ideaal om te serveren bij een stamppot of in combinatie met Hollandse groenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *