Kippenvleugeltjes met hoisinglaze

Kippenvleugeltjes zijn zo’n typische snack voor op een mooie zonnige dag. Ken je wel toch? Wat vrienden op visite, een paar koude biertjes in de koelkast en je Q op 200 graden. Met dit recept maak je met je kippenvleugeltjes meteen wat indruk op je gezelschap!

Het is altijd best wel een kunst om een goede kippenvleugeltjes te bereiden. Je wilt graag dat het velletje lekker knapperig is, maar het vlees lekker mals blijft. En daar zit nu net de uitdaging.
Via barbecuekoning NOSKOS kwam ons te oren dat een beetje maizena in deze wonderen doet.
Je strooit simpelweg wat maizena op je kippetjes alvorens je deze op de barbecue plaatst.

We hebben in dit geval niets met de kip gedaan. Niet laten pekelen in zout of cola en ook niet voorzien van kruiden. Wel hebben we zelf een glaze gemaakt om de kip af te lakken en te voorzien van een lekkere Aziatische samak.

Bereiding:

Creëer een indirecte zone op je barbecue. Wij hebben het gedaan zoals je dit kan zien op de hoofdafbeelding. Je kan echter ook alle kolen aan één zijde leggen en de kip aan de andere zijde. Wat jij wil!

Zorg dat de barbecue ongeveer 200 graden haalt. Kip moet goed gaar zijn en daarom is een hogere temperatuur niet erg.

Wij hebben de kip ongeveer 20 minuten laten garen alvorens de glaze aan te brengen. Na 20 minuten smeer je de kip één voor één in met de onderstaande glaze en laat je het vervolgens nog een kleine 10 minuten liggen. Daarna was de kerntemperatuur gemiddeld 85 graden. Prima dus!

Ingrediënten:

  • Kippenvleugeltjes. Zoveel als je maar wilt!
  • Maizena (om de kip mee te bestrooien alvorens je ze op de barbecue legt)
  • Hoisinsaus
  • Sojasaus
  • Knoflook
  • Honing
  • Citroensap
  • paprikapoeder

De basis van je glaze is hoisinsaus. Zorg er dus voor dat dit het grootste aandeel heeft. Voeg na smaak ook sojasaus, een teentje knofloop (geraspt), wat honing, een lepeltje paprikapoeder en een beetje citroensap toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.