0

Steak tartaar

december 27, 2020

Vandaag maken we zelf een steak tartaar. Nu kunnen we jullie van alles gaan vertellen over de geschiedenis van de steak tartaar en al die onzin, maar dat gaan we mooi niet doen want we hebben honger. 

Hieronder staan de benodigde ingrediënten voor 4 porties steak tartaar zoals wij hem hebben bereid:

Ingrediënten:

  • 400 gram kogel biefstuk.
  • 4 tl peterselie
  • 4 tl bieslook
  • 1 x sjalot
  • 4 tl kappertjes
  • 4 tl augurk
  • 4 tl olijfolie
  • 2 el tabasco saus
  • 2 el worcestersaus
  • Peper
  • Zout
  • 2 gekookte eieren

 
We beginnen met het fijn snijden van de kogelbiefstuk. Je kunt het natuurlijk door de gehaktmolen halen of in de keuken machine doen, maar gewoon ouderwets met het handje snijden is het beste.
Vergeet de keukenmachine en pak gewoon een scherp mes en dan snijden maar. Vervolgens doen we de fijngesneden kogelbiefstuk in een grote kom.
Hierna gaan we de boven genoemde ingrediënten allemaal goed fijn snijden en aan de kom toe voegen.
Met de tabascosaus, worcestersaus, zout en peper kun je spelen, voeg dit gewoon lekker naar eigen smaak en inzicht toe.
Als dan alle ingrediënten zijn fijngesneden en toegevoegd kunnen we het geheel goed door elkaar heen mengen.

Nu kunnen we de kookringen gaan vullen met de steak tartaar. Hier kwamen we op het laatste moment achter dat er geen kookringen aanwezig waren. Wij hebben een paar ringen van pvc gebruikt als kookring. Het is heel simpel, verdeel de tartaar over de aantal ringen die je hebt. Als laatst hebben we er een half gekookt eitje bovenop gedaan. Eetsmakelijk.*