Barbecue Bijgerechten

Frisse aardappelsalade

Het moderne barbecueën wint steeds meer terrein in Nederland, wat inhoud dat steeds meer mensen kiezen voor slechts één of twee kwalitatief goede stukken vlees in plaats van een rooster vol met worst, hamburgers en speklappen. Des te belangrijker worden de bijgerechten, die ook absoluut niet mogen ontbreken bij een gezellige barbecue.

Met deze aardappelsalade kan je voor de dag komen. Het is simpel te maken voor iedereen (dus niet enkel en alleen via de barbecue).

Ingrediënten:

  • Zoete aardappelen
  • Licht kruimige krieltjes
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • Klein beetje zout
  • Bieslook
  • Spekjes
  • Bosui

Bereiding:

Simpel! Kook de aardappelen en giet deze af. Verdeel over een ovenschaal.
Bak de spekjes en voeg deze toe aan de aardappels en roer door elkaar.
Terwijl de aardappels langzaam afkoelen voeg je het mengsel van Griekse yoghurt, mayonaise en citroensap toe. Bestrooi met een beetje zout en garneer met bieslook en bosui. Roer het alles nog één keer door elkaar en klaar ben je!

TIP! Plaats na bereiden de ovenschaal even op je barbecue. De salade krijgt dan nog een lekkere barbecue/rooksmaak mee.

Dit gerecht gemaakt? Laat een berichtje achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje op Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.