Jamaicaanse kip

Jerk is dé barbecue stijl van de Jamaicanen. Wij raakten hier in geintersseerd door het zien van The American Barbecue Showdown op Netflix. In deze serie is namelijk te zien hoe deelnemer Rasheed de liefde voor zijn vaderland vertolkt bij het maken van heerlijke gerechten.

Jerk is niets meer dan een kruidenmengsel. De diverse specerijen geven een lekkere spicy twist aan je vlees. Met name de combinatie van Jerk en kip is zeer geslaagd.

Je kan deze kruidenmix zeer gemakkelijk zelf maken, maar vandaag hebben wij gekozen voor de kruidenmix van NOSKOS gebruikt.

Bereiding

Laat de kip een nacht voordat je deze wil bereiden ontdooien. Stop deze vervolgens in een schaal of zak met water en zout om te pekelen. Hou hierbij ongeveer 70 gram zout aan per liter water. Door kip te pekelen converseer je het vlees. Door het vocht en het zout zal het vlees straks sappiger zijn (waar je de buitenkant lekker knapperig laat worden). Twee tot drie uurtjes is vaak genoeg.

Dep de kip vervolgens helemaal droog smeer deze in met wat olijfolie. Bestrooi vervolgens met je Jerk kruidenmix en laat dit een nacht staan in de koelkast.

Maak je barbecue gereed voor direct én indirect barbecueën. Hou hierbij een temperatuur aan van 150-170 graden.

Plaats de kip rechtstreeks boven het vuur, tot deze rondom een lekker kleurtje heeft gekregen.

Leg de kip nu op het indirecte gedeelte en laat garen tot 70-75 graden.

Heb je geen barbecue of kerntemperatuur meter hou dan een tijd aan van +- 30 minuten indirect (of via de oven).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.