Ierse kogelbiefstuk met huisgemaakte knoflookboter

Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van twee stukken Ierse kogelbiefstuk. Een kogelbiefstuk draagt de naam kogelbiefstuk omdat het vlees gesneden wordt van de kogel van de bovenbil van een rund.
Ierse runderen staan er om bekend bijna het hele jaar buiten te vertoeven. De vele bewegingsvrijheid in combinatie met het Ierse klimaat zorgt ervoor dat je een mals stukje vlees kan serveren.

Bereiding biefstuk

Deze biefstuk vergt geen hele bijzondere voorbereiding. Naast dat we deze tijdig op kamertemperatuur laten komen bestrooien we het enkel met peper en zout, om vervolgens direct te grillen tot een temperatuur van 55 graden.
Heb je geen temperatuurmeter tot je beschikking? Ga dan uit van 4 minuten grillen aan beide zijdes.

Laat het vlees vervolgens 10 minuten rusten ingepakt in aluminiumfolie.

Knoflookboter

Bij een biefstuk gebruiken we doorgaans geen sauzen. Een beetje peper en zout is voldoende voor een prettige smaak. Wel is het soms lekker om de biefstuk tijdens bereiding of bij het eten ervan te voorzien van een klontje boter. En dan bij voorkeur een knoflook- en/of kruidenboter.

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter
  • Bieslook
  • Verse peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • Vers citroensap

Bereiding:

Dit is nu vrij simpel. Meng de bovenstaande ingrediënten middels een staafmixer of het gebruik van een keukenmachine. Het mag wat mij betreft ook met je handen. Zoek het ook maar lekker zelf uit hoe je dit doet, als je maar zorgt dat je alles goed met elkaar mengt. Wij hebben een halve citroen gebruikt, maar na eigen smaak zou je iets meer of minder citroensap kunnen toevoegen.

Gebruik een goed afsluitbaar potje om de boter nog een tijdje in de koelkast te kunnen bewaren.

Eetsmakelijk maar weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.