Lunch

Pulled chicken op turks brood met zoet/zure komkommer

Vandaag presenteren we u een super simpel gerecht dat perfect werkt tegen een kater. De zoet/zure smaak van de komkommer in combinatie met de ietwat pittige kip is een perfecte combinatie om een stapavondje kwijt te raken. En het is ook nog eens super simpel!

Bereiding

  • Koop een Turks brood en verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij een ui in ringen en pers twee teentjes knoflook. Fruit dit voorzichtig iets aan.
  • Kook ondertussen kipfilet gaar in +- 20 minuten. Voeg aan het water een kippenbouillon blokje toe.
  • Maak terwijl de kip kookt alvast de marinade die we gaan gebruiken om de kip lekker pittig te maken. Dit doe je met:
    -Sambal Oelek
    -Azijn
    – Pindakaas
    – Ketjap
    – Sojasaus
    – Worcester saus

    Speel een beetje met de hoeveelheden. Het heeft te maken met de hoeveelheid kip die je gebruikt en hoe pittig je e.e.a. wil maken.
  • Trek de kip met twee vorken uit elkaar. En voeg deze vervolgens toe aan de ui en de knoflook. Voeg hier ook de marinade aan toe en laat dit even 2-3 minuten verder garen op laag vuur.
  • Rasp ondertussen wat komkommer en doe deze in een schaaltje. Voeg hieraan een flinke scheut azijn en een aantal lepels suiker toe. Roer het goed door en laat heel even staan.
  • Laat het Turks brood in de oven 5-8 minuten aanbakken.
  • Serveer nu het e.e.a. en voeg nog een klein beetje Barbecue saus toe. Eetsmakelijk!

De marinade maak je met de bovenstaande ingrediƫnten. Proef tussendoor welke hoeveelheden je wenst te gebruiken. Dit hangt af van je smaak en de hoeveelheid kip die je gebruikt.
Voeg wat azijn en suiker toe aan komkommer. Je krijgt er een heerlijk frisse zoet/zure smaak van

De kip zoals je deze uiteindelijk wil zien. Na het koken trek je de kipfilets uit elkaar en voeg je deze samen met de marinade toe aan de ui en knoflook.

Heb jij dit gerecht nagemaakt? Leuk! Laat ons weten wat je er van vond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.