Barbecue

Runderbraadstuk

Voor mensen met liefde voor vlees is dit een geweldig recept. Vandaag hebben wij namelijk een stuk van bijna 1500 gram rundvlees laten garen op onze barbecue. Het resultaat mocht er zeker zijn (al zeggen we het zelf!).

Het is belangrijk om dit stuk vlees ruimschoots voor bereiding te laten ontdooien en goed op kamer temperatuur te laten komen. Om het vlees wat extra speciaal te maken hebben wij deze voorzien van een kruidenmix van de barbecue koning van Nederland NOSKOS.
Je kan het vlees uiteraard ook lekker kruiden met je eigen barbecue kruidenmix. Smaken verschillen!

Smeer het vlees in met een klein beetje olijfolie en bestrooi vervolgens met je favoriete kruiden. Laat dit vervolgens weer minimaal een uurtje staan.

Maak je barbecue gereed voor direct én indirect grillen. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt stook je de barbecue op tussen de 110-170 graden. Doorgaans is de regel dat we een kerntemperatuur aanhouden van +- 55 graden. Rundvlees is bij deze temperatuur namelijk medium gegaard.

Afhankelijk van de temperatuur waarop je het vlees klaarmaakt behaal je deze temperatuur dus eerder of later. Doorgaans is het wel zo dat langzaam gegaard vlees een stuk malser blijft.

Allereerst hebben we het vlees even rondom gegrild. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant een mooie kleur krijgt. Je krijgt mooie grilstrepen, die het vlees er uiteindelijk magisch uit laten zien.

Plaats het vlees nadat het rondom een mooi kleurtje heeft gekregen op de indirecte zone van de barbecue. Laat het vervolgens doorgaren tot een kerntemperatuur van 50-55 graden (medium) of 60 graden of hoger (well-done).

Wij hebben vandaag een temperatuur van 150 graden aangehouden. Het vlees was hiermee in iets meer dan anderhalf uur klaar. Je kan er dus voor kiezen om iets hoger of juist iets lager te gaan zitten, maar in alle gevallen is de regel: Meten is weten!

Serveer het door in mooie plakken te snijden. Heerlijk om te serveren bij het avondeten, maar ook prima voor op een lekker broodje.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat hieronder een berichtje achter of laat het weten via instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.