Pulled Chicken Taco’s

Een momenteel zeer populair, maar simpel gerecht is Pulled Chicken. Instagram staat er vol mee en dat komt waarschijnlijk omdat de bereiding vrij simpel is en de smaak echt heerlijk.
Vandaag heb ik gekozen voor kippendij en een wat pittig/zoete saus. Waar ik normaliter kies voor een lekker wit bolletje om het op te serveren, doen we dit deze keer op een Mexicaanse Taco.

Ingrediënten:
*350 gram kippendij (voldoende voor +- 6 taco’s)
*Kippenbouillon blokje
*Een halve ui (in kleine stukjes gesneden)
*1 teentje knoflook
*Rode paprika
*Blikje mais

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg hier een bouillon blokje en de kippendij aan toe. Kook dit alles +- 15 minuten.

Snij ondertussen de ui en de knoflook en fruit dit lichtjes aan. Voeg daaraan vervolgens even kort de paprika toe.


Ondertussen is de kip gaar gekookt en kunnen we beginnen dit te pullen. Dit kan je – zeker met kippendij – heel simpel doen door het met twee vorken uit elkaar te trekken.

Voeg de kip nu bij de ui,knoflook en paprika op een laag vuur. Ondertussen starten we met het maken van de saus.

Ingrediënten:
* Ketjap (6 eetlepels)
* scheutje witte azijn
* Bruine suiker (1 eetlepel)
* Worchestersaus (1,5 eetlepel)
* Sambal Oelek (1 theelepel)
* Pindakaas (1,5 eetlepel)

Meng het bovenstaande in een kom. De ketjap, sambal, worcestersaus en pindakaas maken het alles wat licht pittig. De suiker en azijn zorgen voor een zoete/zure smaak. Zodra alles goed is gemengd, voegen we de saus toe in de pan. Laat het e.e.a. een aantal minuten pruttelen.

De Taco’s maken we warm in de oven. Dit doen we in 15 minuten op een lage temperatuur van 125 graden.
We server het kip mengsel in de taco’s die we nog aanvullen met ijsbergsla en een beetje mais.

Buen Provecho!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *