Als je dit hebt geproefd ga je nooit meer naar de afhaalchinees. Althans, niet voor Chinese tomatensoep. Hierbij delen wij een gerecht waarmee je zelf een tomatensoep op tafel zet die meer dan volstaat.
Bereiding
Fruit in een pan 1 rode ui en 3 teentjes knoflook licht aan. Snijd 2 stukken kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de ui en de knoflook tot het wit kleurt.
Zet een soeppan op het vuur en voeg hier aan 1 groot blik tomatenpuree en 1 liter water toe. Voeg zodra het water kookt 2 blokjes kippenbouillon toe.
Meng de ui, kip en knoflook bij het bovenstaande en laat 50 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de pan van het vuur en haal de kip weer uit de pan. Laat het geheel nu een half uurtje rusten.
Maak ondertussen het volgende mengsel en roer dit tot een papje:
– 6 eetlepels suiker
– 2 eetlepels azijn
– 4 eetlepels Ketjap manis
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel gemalen citroengras
– 1 theelepel gemalen gemberwortel
– 1 eetlepel appelmoes
Zet de pan weer op het vuur. Voeg 1 pak tomatensap + het bovenstaande mengsel toe. Voeg zodra het e.e.a. kookt 1 bakje taugé en een handje mihoen toe. Laat het geheel nog 25 minuten zachtjes koken en voeg als allerlaatste de kip weer toe.
Heb jij deze soep gemaakt? Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door een bericht achter te laten onder dit artikel of via een berichtje op Instagram!