De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat maakt dat het weer tijd is voor stoof en stamppotten. Typische gerechten die wij Nederlanders maken zodra het buiten vroeg donker begint te worden en we de kachel weer aansteken.
Wij hebben vandaag een Goulash gemaakt. Goulash komt oorspronkelijk uit Hongarije en kent vele varianten. Het zal ons worst zijn waar dit gerecht vandaan komt en geven er lekker onze eigen draai aan. Ook dat is het leuke van stoofgerechten, want er valt namelijk heel erg mee te spelen.
Ingrediënten:
- Runderlappen
- Uien
- Paprika
- Champignons
- 1 blikje Tomatenpuree
- Bloem
- 500 ml runderbouillon
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- 3 blaadjes laurier
- Peper en Zout
- Olijfolie
Benodigde tijd: 3 uren en 30 minuten.
Bereidingswijze:
- Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen.
Bestrooi het vlees met peper en zout en bestuif het rondom met bloem.
- Verhit olijfolie in een grote stoofpan.
- Pel en snipper de ui en fruit deze aan.
Je kan een beetje zout toevoegen. Hierdoor brand de ui minder snel aan.
- Voeg de paprika, champignons en de tomatenpuree toe.
Voeg ook de karwijzaad en paprikapoeder bij de uien en bak dit kort mee.
- Voeg nu het rundvlees toe en bak deze aan tot het rondom bruin kleurt.
Voeg wat extra olijfolie toe indien nodig.
- Zet het vuur laag en voeg de bouillon en de laurier toe.
Doe een deksel op de pan en laat zeker 3 uur stoven.
- Serveer de Goulash met witte rijst
Mocht de Goulash nog iets te dun zijn, voeg dan nog een blikje tomatenpuree toe. Je kan het e.e.a eventueel nog iets binden met maïzena. In ons geval was een extra blikje tomatenpuree voldoende.
Goulash gemaakt volgens dit recept? Laat een berichtje achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje op Instagram