Mediterrane gehaktspiesjes

Vandaag maken we een mediterrane gehaktspiesjes van rundergehakt en gerookt katenspek.

We snijden 8 plakken gerookte katenspek fijn en mengen dat met het rundergehakt. Je kan hierbij circa 400 gram gehakt aanhouden voor 6 spiesen.

We doen bij het gehakt 1 geperst teentje knoflook. Deze kan je raspen of fijn snijden.
We voegen tevens 2 grote eetlepels mediterrane kruiden toe en we kneden dit alles goed door elkaar heen.
Vervolgens kneden we het gehakt in model en prikken we de spies erdoor. Als er nog een plak katenspek over is zou je deze om de spies heen kunnen rollen.
Voordat de spiesen de barbecue opgaan zetten wij ze eerst even terug in de koelkast, hierdoor zullen ze beter ik model blijven.
Nu is het alleen nog een kwestie van afgrillen op de barbecue.

Ingrediënten

Benodigdheden 6 spiesen:

400 gram rundergehakt
Gerookt katenspek
Mediterrane kruiden
Knoflook
Houten spiesen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *