Even een broodje halen bij De Vreetkraam. Dat klinkt alleen al verdomde lekker is het niet?
Dit broodje hebben we gebombardeerd tot het broodje De Vreetkraam. En die maak je op de volgende manier:
Ingrediënten:
- Pistolet
- Sla
- Speklap
- Cheddar kaas
- Saté saus
- Ui
- Atjar
- Olijfolie
- Ketjap
- Paprika poeder
- Zout en peper
- Sambal
Bereiding:
Zelf gedroogde ui maken is heel simpel. Snijdt de uien in dunne plakjes en verwarm de oven voor op 90 graden. Leg bakpapier op je bakplaat en schuif het geheel in de oven voor de aankomende 3.5 uur (misschien tussendoor keertje omscheppen zodat alle uienringen goed los van elkaar komen).
We doen de speklappen in een marinade, deze maken we aan als volgt: Voeg na smaak olijfolie, ketjap, paprika poeder en sambal samen. Maak af met een beetje peper en zout en laat dit minimaal een uur intrekken. Bij ons gaat de voorkeur uit naar één dag laten staan.
We bakken de speklappen lekker krokant aan op de bbq. (In een pan kan natuurlijk ook). Dan is het nu tijd om ons broodje speklap te gaan opbouwen. Op de pistolet leggen we eerst een bedje van sla, om vervolgens de speklap erop te leggen. Op de speklap leggen wij een plakje cheddar en hier bovenop komt een klein beetje saté saus. Tot slot maken we het af met de gedroogde uitjes en atjar.Wat is er nou lekkerder dan een broodje speklap van ‘ De Vreetkraam’?
Precies, twee broodjes speklap.